Wat is meskeren?

Meskeren is met twee handen tegelijk op een rechtopstaand bord dezelfde bewegingen maken met een krijtje, potlood of je vingers. Je kunt deze bewegingen doen op een meskerbord of op de zijkanten van een openstaande deur.

Tijdens het meskeren zijn beide hersenhelften actief. Immers je linker hersenhelft stuurt je rechterhand aan en je rechterhersenhelft stuurt je linkerhand aan. Wanneer beide handen aan het tekenen zijn worden beide hersenhelften actief en gaan ze samenwerken. Zo worden de bewegingen synchroon aan elkaar.

Wat is meskeren

Je hersenhelften te laten samenwerken maar waarom is dat?

Door beweging ontstaan verbindingen in je hersenen. Langs deze verbindingen gaat kennis en informatie. Om te kunnen leren zijn deze verbindingen dus nodig. Met je linker hersenhelft leer je letters en met je rechterhersenhelft vormen de letters woorden. Als er verbinding is tussen links en rechts kun je dus van letters woorden maken en dat heet lezen.

Jonge kinderen die een aantal weken dagelijks meskeren verbeteren de motoriek, lezen, spelling en rekenen.

Voor welke kinderen is meskeren geschikt?

Je kunt beginnen met meskeren wanneer een kind start met lezen. Voor kinderen die moeite hebben met de motoriek en niet lang of goed kunnen schrijven is meskeren ook aan te bevelen.

-Kinderen die moeite hebben met lezen, spelling en rekenen en weinig groei laten zien.

-Bij dyslexie en/of dyscalculie

-Kinderen die beelddenken

Wanneer zie je resultaat?

Een paar keer op een meskerbord tekenen zal het verschil niet maken. Je zult echt dagelijks of ten minste 3x per week 10 tot 15 minuten moeten meskeren en dit 6 tot 8 weken volhouden. Daarna wanneer er verbetering zichtbaar is 1x in de week onderhouden.

Waar kan ik een meskerbord kopen?

Ontdek hier de webshop die meskerborden verkoopt, je kunt kiezen uit een kleinere versie voor gebruik van thuis en een pro versie voor kinderen die meskeren op school en in een kinderpraktijk.

Wie kan mij helpen bij het leren meskeren?

Klik hier voor Kinderkinesiologie. In deze praktijk wordt meskeren en bewegend leren ingezet bij kinderen met leerproblemen. Je leert hoe je moet meskeren en of dit het meeste geschikt is voor jouw kind.

Bedrijfsgegevens
Learning through movements
Jeltewei 34
8622 XS Hommerts

info@learningthroughmovements.nl