Schrijfles zonder letters | E-learning

Schrijfles zonder letters is een cursus van 8 weken waarin beweegoefeningen aanbod komen om het schrijven te verbeteren van kinderen. Schrijven wordt leuker, leesbaar en makkelijker om te doen. Verbeter de fijne motoriek en leer de goede pengreep door 10 minuten per dag te oefenen met deze unieke schrijfles.

Effect van bewegend leren

Bewegend leren vergroot bij kinderen niet alleen het plezier tijdens het leren, de lesstof blijft door de actieve stimulatie van de hersenen ook beter hangen. Concentratiestoornissen en/of problemen met rekenen, lezen en schrijven verdwijnen naar de achtergrond door de lesstof  over te brengen tijdens of na bepaalde bewegingen.

Schrijfles zonder letters

In de E-learning komen de volgende ontwikkelgebieden aan bod; primaire reflexen, balans, pengreep, fijne motoriek, lateraliteit, middenlijn crossing en samenwerken hersenhelften. Elke les bestaat uit een beweegoefening, pengreep oefenen en vingergymnastiek en duurt 10 minuten per dag.

Na 8 weken is er een duidelijke verbetering te zien in handschrift, het vasthouden van de pen/potlood en een relaxte houding. Schrijven gaat makkelijker, er is meer concentratie en handschrift wordt leesbaar.

Het verborgen leesprobleem | E-learning

In de  E-learning ‘Het verborgen leesprobleem’ geeft erkend kindertherapeut Ciska van der Veer met laagdrempelige oefeningen handvaten aan ouders, leerkrachten en begeleiders om het lezen van jouw kind te verbeteren.

Samenwerking van de oogspieren

Wanneer kinderen leren lezen wordt er eigenlijk nooit gekeken of de ogen al  lees-klaar zijn. De oogspieren moeten tegelijk aangestuurd worden vanuit de hersenen om de woorden op de regel te zien staan en te kijken naar letters  zonder dat ze bewegen. Wanneer je de leesbeweging maakt moeten de ogen soepel van links naar rechts bewegen en weer terug. De ontwikkeling van de oogspieren en de samenwerking daarvan is pas volledig op 8-jarige leeftijd. Doordat kinderen soms te vroeg starten met lezen worden de ogen overvraagd. Dan kan er stress op de ogen ontstaan en onzekerheid of faalangst ontwikkelen.

Signalering en behandelplan

In de online training ga je leren hoe je kunt signaleren of de oogspieren goed samenwerken bij jouw kind. Vervolgens is er een behandelplan om de oogspieren te trainen en samenwerken. Je kunt zelf aan de slag gaan met je kind door de duidelijke oefeningen en instructies. De workshop kost 23 Euro per deelnemer.  Je kunt meteen starten wanneer je klikt op aanmelden.

Bewegend leren | Workshop

Online via Zoom

Donderdag 8 september 2022 19.30 tot 21.30 uur

Ook bij jou op locatie

Wil je de workshop op jouw school voor je team, dat kan. Informeer naar de mogelijkheden via info@learningthroughmovements.nl.

In de workshop ‘Bewegend leren’ geeft Ciska van der Veer een kijkje in het kinderbrein: hoe werkt dit en hoe kan het concentratie- en leervermogen door middel van bewegen positief gestimuleerd worden.

Effect van bewegend leren

Bewegend leren vergroot bij kinderen niet alleen het plezier tijdens het leren, de lesstof blijft door de actieve stimulatie van de hersenen ook beter hangen. Concentratiestoornissen en/of problemen met rekenen, lezen en schrijven verdwijnen naar de achtergrond door de lesstof  over te brengen tijdens of na bepaalde bewegingen.

Bewegend leren in de klas

In de workshop ‘Bewegend leren’ geeft Ciska van der Veer uitleg over de actieve stimulatie van het kinderbrein en gaan de deelnemers in een dynamische setting aan de slag met praktische oefeningen om bewegend leren toe te passen in het klaslokaal. De deelnemers ontvangen tijdens de workshop een handige hand-out, waarmee ze de aangeleerde lesstof gemakkelijk in de praktijk kunnen toepassen.

Praktische informatie over de workshops

De workshop is gericht op leerkrachten, maar ook ouders zijn van harte welkom. De workshop ‘Bewegend leren’ duurt 2 uur en kost € 65,- per persoon. Deze prijs is inclusief koffie, thee en hand-out. Voor de online workshop zijn de kosten € 45,- per persoon. Bewegend leren is toepasbaar op elk kind en bij elke leerstijl.

Het belang van bewegen | Workshop

Agenda

Online

Donderdag 15 april 2022 19.30 tot 21.30 uur

Ook bij jou op locatie

Wil je de workshop bij jouw op de kinderopvang of peuterspeelzaal, dat kan. Informeer naar de mogelijkheden via info@learningthroughmovements.nl.

In de workshop ‘Het belang van bewegen voor baby’s en peuters’ geeft Ciska van der Veer een kijkje in het kinderbrein: hoe belangrijk is beweging van het jonge kind in de ontwikkeling op fysiek en cognitief gebied.

Effect van beweging op het brein

Door beweging worden essentiële verbindingen gemaakt in de hersenen die van belang zijn voor de ontwikkeling op elk vlak. Bewegen legt een fundamentele basis voor het welbevinden van kinderen en de ontwikkeling op fysiek, emotioneel en cognitief gebied.

Beweging in de kinderopvang en peuterspeelzaal

In de workshop ‘Het belang van bewegen’ geeft Ciska van der Veer uitleg over de actieve stimulatie van het kinderbrein, het belang van beweging en krijgen de deelnemers praktische voorbeelden van activiteiten die je kunt doen of aanbieden met baby’s en peuters. De deelnemers ontvangen tijdens de workshop een handige hand-out, waarmee ze de aangeleerde lesstof gemakkelijk in de praktijk kunnen toepassen.

Praktische informatie over de workshop

De workshop is gericht op beroepskrachten in de kinderopvang en peuterspeelzaal, maar ook ouders zijn van harte welkom. De workshop ‘Het belang van bewegen’ duurt 2 uur en kost € 48,- per persoon. Deze prijs is inclusief koffie, thee en hand-out. De online webinar is € 35,- per persoon.

Neem contact op over de prijs voor de workshop op jouw locatie.

Bewegend leren | De lesmethode

In deze cursus krijg je een complete lesmethode voor bewegend leren met bijbehoren materialen en leer je dit toepassen in groep 1, 2 en 3. De Lesbox bevat een map met meer dan 125 lessen voor buiten, in de kring en in de hoeken over bewegend leren en de SLO doelen die behaald worden.

De workshop is gericht op leerkrachten van groep 1, 2 en 3. De cursus ‘Bewegend leren’ duurt 2,5 uur en kost € 598,- per workshop op locatie. Deze prijs is inclusief de lesbox. Bewegend leren is toepasbaar op elk kind en bij elke leerstijl.

Agenda

Op jouw locatie

Datum in overleg

Kind zonder stress | Workshop

In de tweedelige workshop ‘Kind zonder stress’ geeft erkend kindertherapeut Ciska van der Veer met laagdrempelige oefeningen handvaten aan ouders om stress in het lichaam van hun kind te reduceren.

Symptomen van stress bij een kind

Kinderen ervaren steeds vaker stress in de hedendaagse samenleving. Deze stress uit zich in symptomen als stemmingswisselingen, hoofdpijn of buikpijn en concentratieproblemen, maar ook in bedplassen, faalangst of onbegrepen ziektebeelden.

Stress verminderen bij het kind

‘Hoe kan ik omgaan met de stress-symptomen van mijn kind’ is een vraag die kindertherapeut en kinderkinesioloog Ciska van der Veer vaak hoort van ouders. Zij ontwikkelde daarom de workshop ‘Kind zonder stress’. In deze workshop wordt theorie afgewisseld met praktijk en interactie. Door middel van eenvoudige bewegingen leren ouders in de workshop het stressniveau van hun kind omlaag te brengen. Na de workshop(s) krijgen de aanwezigen een hand-out waar de gedane oefeningen nogmaals worden uitgelegd.

Stop spanning, leerproblemen en buikpijn bij jouw kind

De workshop ‘Kind zonder stress’ bestaat uit twee delen. De eerste workshop gaat in op algemene stress-symptomen van een kind en praktische oefeningen daarvoor. De vervolgworkshop biedt ondersteuning voor specifieke problemen bij het kind, zoals leerproblemen, fysieke klachten, slecht slapen of voedingsproblemen.

Kosten per deelnemer € 95,- voor beide avonden, inclusief koffie/thee en een hand-out. Maximaal 10 deelnemers per groep.

Agenda

Op aanvraag