Bedankt voor het aanmelden van de nieuwsbrief!

Het gezicht achter learning through movements is CiskaCiska van der Veer

Ik werk met veel plezier in mijn praktijk als kinderkinesioloog. Kinesiologie is de leer van beweging. En vanuit mijn werk kijk ik anders naar leren of eigenlijk ontwikkeling dan het schoolsysteem. Het kind staat centraal, wat heeft hij nodig om te ontwikkelen en uit te groeien tot de beste versie van zichzelf. Omdat ik veel in aanraking kom met  leerkrachten en kinderen met leerproblematiek is Learning through Movements ontstaan. Ontwikkeling en beweging koppelen aan cognitieve vaardigheden. En vervolgens op een leuke en speelse manier aanbieden. 

Volgsysteem

Eigenlijk hoor je jonge kinderen niet te toetsen of testen. Je wilt wel de ontwikkeling volgen van een kind zodat je speelgoed, activiteiten en een stimulerende leeromgeving kunt aanbieden. Ieder kind ontwikkelt op zijn eigen manier en in zijn eigen tempo. Wanneer je klassikaal onderwijs biedt is het onmogelijk om aan te sluiten bij ieder kind in de groep. Dat is oké, kinderen pikken het op of niet. Daarnaast  is er aandacht voor ieders persoonlijke ontwikkeling. En natuurlijk is er een gemiddelde leeftijd van iets leren. Maar weet wel dat er geen gemiddelde kan zijn wanneer er  kinderen boven of onder het gemiddelde zijn.

Het volgsysteem van learning through movements is bedoeld om te observeren, wat kan een kind al wel en wat kan een kind nog niet. Het is niet goed of fout. Als we volwassen zijn is het niet interessant wanneer we met 1 jaar al blokken konden stapelen of pas met 4 jaar toch?

Wel is belangrijk dat er een fijne, positieve en veilige leeromgeving is. Dat onthoudt ons lijf namelijk.

Wil je activiteiten aanbieden voor alle ontwikkelgebieden of specifiek dan kun je terecht bij learning through movements. https://learningthroughmovements.nl/winkel/lesmap-digitaal/

 

Gratis poster ontwikkelschema

Wil je een overzicht van de ontwikkelgebieden kun je dit gratis downloaden.  Print het uit en hang het ergens op zodat je in al je aanbod, aandacht hebt voor alle ontwikkelgebieden vanuit basisveiligheid.

Elke maand komt er een nieuwsbrief uit, en hierin wordt telkens 1 ontwikkelgebied uitgelicht.

Veel leesplezier en heb je vragen, mail gerust.

Groetjes

Ciska van der Veer